Om Shell Mastercard

Räntefria dagar Upptill 30 dagar
Effektiv ränta 24,56 %
Bankomatavgift 3% (minst 35 kr)
Valutapåslag 2,00 %
Erbjuds extrakort? Ja

Hur bra är Shell Mastercard?

Fördelar och bonus:
70/100
Försäkringar och utomlands:
80/100
Populäritet och slutbetyg:
82/100
Mer information:
Kundtjänst finns att nå vardagar kl 8-17.

Recension och omdöme av Shell Mastercard

Vem är Shell Mastercard bra för?

Kortet passar allra bäst för dig som ofta tankar och handlar på Shell. Då får du rabatt på drivmedel och allt annat du handlar hos dem men även på alla andra ställen (med undantag konkurrerande bensinstationer).

Fördelar med Shell Mastercard

Med ett Shell Mastercard får du ett bra kreditkort som bland annat innehåller reseförsäkring, ger bonus på alla köp samt är ett Mastercard-kort.

Ingen årsavgift

Kortet har ingen fast årskostnad vilket vi ser som en stor fördel.

Bonus

Du får bonus på 0,5 procent på alla köp du gör med ditt kort utanför Shell. Enda undantaget är köp som du gör hos andra bensinkedjor. Bonusen får du utbetald som ett avdrag på fakturan fyra gånger per år.

Reseförsäkring ingår

Om du betalar minst 75 procent av en resa med ditt Shell Mastercard så ingår det en reseförsäkring. Försäkringen gäller för alla resor som är kortare än 60 dagar och gäller över hela världen. Försäkringen gäller dig och din partner samt egna barn under 23 år. Försäkringen ger dig exempelvis ersättning vid förlorat bagage och givetvis ingår avbeställningsskydd.

Full koll i internetbanken

När du skaffar ett Shell Mastercard kreditkort så får du tillgång till internetbanken hos Shell. Där kan du se saldo och transaktionshistorik, men även beställa nya kort och spärra ditt kort om det av någon anledning skulle råka komma bort.

Säkerhet vid onlineköp

Shell-kortet är anslutet till “3D Secure”. Det innebär att du måste bekräfta alla kortköp du gör på internet med ditt Bank-ID. Detta är en trygghet som gör det betydligt svårare för bedragare att använda dina kortuppgifter online.

Se fler fördelar på hemsidan

Annat som är bra att veta om Shell Mastercard

Annat som är bra att veta om Shell Mastercard

Om du vill ta ut kontanter med ditt Shell Mastercard så får du betala en avgift på 3 procent av det uttagna beloppet, dock alltid minst 35 kronor.

När du handlar i andra valutor än svenska kronor så tillkommer det en valutaväxlingsavgift på 2 procent på köpesumman.

Om du vill ha en pappersfaktura så är aviavgiften 35 kronor. Det finns möjlighet till både autogirobetalning och e-faktura vilket är ett bra sätt att undvika fakturaavgiften.

Om du väljer att delbetala din kreditkortsfaktura så är den årliga effektiva krediträntan 24,56 procent. Det tillkommer också en delbetalningsavgift på 35 kronor per avi.

Du måste ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige för att att din kortansökan ska kunna beviljas. Du måste också vara minst 18 år gammal.

Du väljer själv i din ansökan vilken kreditlimit du vill ha, men det maximala beloppet som du kan bli beviljad är 100 000 kronor. Om du skulle ändra dig finns det möjlighet att ansöka om att få ändra sin kreditgräns i efterhand.

Omdöme av Shell Mastercard

Vi tycker att detta är ett ganska trevlig kort. Vi gillar generellt kort som inte har någon fast årsavgift och vi tycker att systemet med bonus och återbäring står sig hyggligt väl i konkurrensen. Den nackdel som vi eventuellt kan se är det kan bli lite jobbigt om du inte har någon Shell-station i närheten av där du bor, eftersom det är där du måste tanka för att få rabatt.

Läs mer om kortet på hemsidan

Vanliga frågor och svar om Shell Mastercard

Funkar Shell Mastercard i utlandet?

Ja, det funkar utan problem på alla ställen där ett Mastercard-kort fungerar. Tänk dock på att det tillkommer en valutaväxlingsavgift när du handlar i andra valutor.

Hur hög kredit kan jag ha på kortet?

När du ansöker om kortet så väljer du själv vilken kreditgräns du önskar. Det högsta beloppet som du kan bli beviljad är 100 000 kr.

Kan jag tanka på andra mackar än Shell?

Ja, kortet fungerar precis som ett vanligt Mastercard-kort och du kan använda det precis var du vill. Du får dock ingen bonus när du handlar hos konkurrerande bensinstationer.

Hur betalas bonusbeloppet ut?

Den dras automatisk av på en kommande kreditkortsfaktura. Bonusen utbetalas fyra gånger om året under förutsättning att du nått 50 kr.

Hur spärrar jag kortet om jag tappar det?

Du kan spärra kortet direkt via internetbanken och även beställa ett ersättningskort. Du kan också ringa in och spärra ditt kort om du inte har möjlighet att logga in på internetbanken.