Om Swedbank Kreditkort

Räntefria dagar Upptill 55 dagar
Effektiv ränta 14,54 %
Bankomatavgift 3% (minst 45 kr)
Valutapåslag 1,65 %
Erbjuds extrakort? Ja

Hur bra är Swedbank Kreditkort?

Fördelar och bonus:
60/100
Försäkringar och utomlands:
80/100
Populäritet och slutbetyg:
86/100
Mer information:
Kundtjänst finns att nå alla dagar kl 7-20.

Recension och omdöme av Swedbank Kreditkort

Swedbanks enklaste kreditkort ger dig räntefri kredit i upp till 55 dagar, samt bland annat reseförsäkring och en köpförsäkring.

Vem är Swedbank Kreditkort bra för?

Kortet passar dig som vill ha ett standardkreditkort. Om du är nyckelkund hos Swedbank så slipper du dessutom att betala årsavgiften på 195 kr.

Fördelar med Swedbank Kreditkort

Vi på Bäst kreditkort gillar köpförsäkringen som ingår när du köper saker med ditt kreditkort. Vi ser det också som en fördel att kortet är kompatibelt med Apple Pay och Samsung Pay.

Reseförsäkring

För att det kompletterande reseskyddet ska gälla så måste du betala minst 50 procent av din resa med ditt kreditkort. I reseförsäkringen ingår bland annat avbeställningsskydd (om resan kostade minst 1000 kr), ersättning vid missat anslutningsflyg, olycksfallsförsäkring, ersättning vid ankomstförsening samt självriskeliminering om du skulle råka ut för en skada med en hyrbil.

Reseförsäkringen gäller för dig som kortinnehavare, men även för din partner och alla era barn och barnbarn som är under 23 år. Försäkringen omfattar resor på upp till 90 dagar som påbörjas inom Norden.

Köpförsäkring ingår

När du köper en vara med ditt Swedbank Mastercard så ingår en så kallad köpförsäkring. Det innebär bland annat att du har en prisgaranti som ger dig pengar tillbaka om du skulle hitta din vara till ett bättre pris hos någon annan leverantör inom 90 dagar från ditt köp.

Det ingår också en “drulleförsäkring” som gäller i 90 dagar om produkten du köpt till exempel skulle bli stulen eller skadas i en olycka.

I köpförsäkringen ingår även förlängd garanti med ett år när du köper hemelektronik och hushållsprodukter. Om din spis till exempel har två års garanti så får du i stället tre års garanti med samma villkor om du betalar ditt köp med ditt Swedbank Mastercard.

Säkerhet

Kortet är anslutet till Mastercard Identity Check vilket innebär att du kommer att behöva bekräfta köp på internet med ditt Bank-ID, alternativt en SMS-kod.

Kontaktlösa betalningar

Kortet är givetvis försett med en blippfunktion, men du kan också ansluta det till flera olika betaltjänster. Förutom Apple Pay, Samsung Pay och Google Pay så funkar det även med Fitbit Pay och Garmin Pay samt Swedbanks egen tjänst “Swedbank plånbok”.

Se fler fördelar på hemsidan

Annat som är bra att veta om Swedbank Kreditkort

Annat som är bra att veta om Swedbank Kreditkort

Den nominella krediträntan på detta kort är 14,70 procent. Vid en jämförelse med övriga kort på den svenska marknaden så är detta relativt lågt. Om du betalar hela din månadsfaktura innan förfallodatumet så betalar du givetvis ingen ränta.

Om du tar ut kontanter med ditt Swedbank Mastercard så får du betala en avgift på 3 procent av beloppet som du tar ut. Minimiavgiften är 45 kronor per uttag.

Om du använder ditt kort i ett annat land eller gör köp i en annan valuta i exempelvis en tysk webshop så får du betala en valutaväxlingsavgift på 1,65 procent.

Kortet har en årsavgift på 195 kronor, men om du är “Nyckelkund” hos Swedbank så slipper du årsavgiften. Att vara nyckelkund kostar 39 kr i månaden och förutom ett avgiftsfritt kreditkort så får du även en mängd andra förmåner. Läs mer om detta hos Swedbank.

Du har möjlighet att göra så kallade “saldoöverföringar” med ditt Swedbank betal- och kreditkort Mastercard. Det innebär att du kan föra över pengar från ditt kort till ditt vanliga bankkonto. Du betalar ordinarie kreditränta, men i övrigt inga avgifter för en saldoöverföring.

Den maximala kreditgränsen du kan beviljas på ditt Swedbank betal- och kreditkort Mastercard är 60 000 kr.

Omdöme av Swedbank Kreditkort

Detta är ett kreditkort som har det mesta man kan begära av ett standardkort. Tyvärr finns det inget bonussystem kopplat till kortet vilket är lite synd då det trots allt har en månadsavgift. Vi gillar dock den köpförsäkring som ingår som bland annat ger dig förlängd garanti, prisgaranti och en drulleförsäkring.

Läs mer om kortet på hemsidan

Vanliga frågor och svar om Swedbank Kreditkort

Varför fungerar inte mitt Swedbank Mastercard på internet?

När du får kortet är det spärrat för internetköp. Så fort du har aktiverat ditt kreditkort så kan du gå in i appen och öppna upp möjligheten att använda det på internet. Du kan när som helst gå in och aktivera spärren igen om du vill.

Vad är Swedbank plånbok?

Det är Swedbanks egna system för mobila betalningar. Du lägger helt enkelt till ditt Swedbank Mastercard i appen och sedan kan du betala utan att du behöver ha ditt kort med dig. Du lägger istället bara telefonen vid butikens betalterminal.

Görs det en kreditupplysning på mig när jag ansöker om kortet?

Ja, Entercard som ger ut kortet kommer att göra en kreditupplysning. Den ligger till grund för hur hög kredit du kommer att beviljas på ditt kort.

Hur fungerar prisgarantin som ingår?

Om du köper en vara med ditt Swedbank Mastercard och sedan hittar den till ett lägre pris i någon annan affär så kan du får ersättning för mellanskillnaden. Varans pris måste vara minst 1000 kronor och prisskillnaden ska vara minst 300 kr.

Ingår det en reseförsäkring med kortet?

Ja, men för att den skall gälla så måste resan vara till minst 50 % betald med kortet.