Om Collector Easyliving

Räntefria dagar Upptill 56 dagar
Effektiv ränta 17,67 %
Bankomatavgift 3% (minst 45 kr)
Valutapåslag 0 %
Erbjuds extrakort? Ja

Hur bra är Collector Easyliving?

Fördelar och bonus:
70/100
Försäkringar och utomlands:
90/100
Populäritet och slutbetyg:
68/100
Mer information:
Kundtjänst finns att nå vardagar kl 8-17.

Recension och omdöme av Collector Easyliving

Easyliving har blivit ett populärt kort för resenärer då det har många bra funktioner för dig som ofta rör dig i andra länder.

Vem är Collector Easyliving bra för?

Kortet är optimalt för dig som ofta gör köp i en annan valuta än svenska kronor efter Easylivingkortet inte har något valutapåslag. Dessutom ingår en reseförsäkring om du betalar resan med ditt Easyliving-kort

Fördelar med Collector Easyliving

Många av kortets fördelar är reserelaterade, bland annat i form av reseförsäkring och slopat valutapåslag.

Bonus via SAS EuroBonus

Du kan enkelt ansluta ditt Easylivingkort till SAS EuroBonus. Då samlar du poäng när du handlar i någon de över 2000 anslutna butikerna i norden. Dina EuroBonus-poäng kan du sedan använda till att köpa flygresor, boka hotell eller köpa produkter för i EuroBonus Shop.

Du kan också ansluta ditt kort till Meniga Rewards och på så sätt även få cashback på dina köp.

Inget valutapåslag!

En riktigt trevlig detalj med Easylivingkortet är att du inte behöver betala någon växlingsavgift när du gör köp i andra valutor. Om du är mycket ute och reser och ofta använder ditt kort i andra länder så kan du spara ganska mycket på det här. Det är inte ovanligt att du betalar omkring två procent i valutaväxlingsavgift när du använder ditt kreditkort i en annan valuta.

Försäkringar som ingår

Om du betalar din resa med ditt Collector Bank Easyliving-kort så ingår en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. Försäkringen ger dig ersättning för bland annat för förseningar. Försäkringen ersätter även självrisken i din hemförsäkring om det skulle hända något med ditt hem medan du är ute och reser. Om din hyrbil skulle bli skadad eller stulen så ersätter försäkringen din självrisk om du betalat hyran med ditt easyliving-kort.

Förutom reseförsäkringen så ingår även ett evenemangsskydd som går att du får pengarna tillbaka om du inte kan gå på ett evenemang på grund av sjukdom.

När du köper vitvaror eller hemelektronik med ditt easyliving-kort så får du ett års extra garanti utöver den som tillverkaren erbjuder. Du har också en leveransförsäkring som ger dig ersättning om din vara skulle försvinna eller skadas under transporten till dig samt en allriskförsäkring som gäller “plötsliga och oförutsedda” skador på den hemelektronik och hushållsmaskiner som du köpt med ditt kort.

Extrakort utan extra kostnad

Du kan beställa ett extra kort till någon över 18 år som är skriven på samma adress som dig. Ni använder då samma kredit och det är du själv som är betalningsansvarig. Alla köp kommer på samma faktura med transaktionerna är uppmärkta så du kan enkelt se vem som har gjort köpen.

Se fler fördelar på hemsidan

Annat som är bra att veta om Collector Easyliving

Annat som är bra att veta om Collector Easyliving

Kortet har en årsavgift på 195 kronor.

Om du gör kontantuttag med ditt Easyliving-kort så får du betala en avgift på tre procent av beloppet du tar ut, men alltid minst 45 kronor.

För att kunna skaffa ett Easyliving-kort så måste du ha en taxerad årsinkomst på minst 120 00 kronor och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Du måste också ha fyllt 20 år och ha varit folkbokförd i Sverige de senaste två åren.

Vi på Bäst kreditkort rekommenderar alltid att du betalar hela din skuld när månadsfakturan kommer, men om du vill eller måste skjuta på betalningen så är krediträntan (årlig nominell ränta) i skrivande stund 17,25 procent.

Du kan ansöka om en kreditlimit på maximalt 100 000 kronor. I samband med din ansökan så görs det en kreditupplysning.

Omdöme av Collector Easyliving

För dig som reser mycket så är noll procent i valutapåslag en riktigt trevlig förmån. Att du dessutom samlar SAS EuroBonus-poäng, samt att en bra kompletterande reseförsäkring ingår gör kortet ännu bättre för dig som är en riktig globetrotter.

Läs mer om kortet på hemsidan

Vanliga frågor och svar om Collector Easyliving

Kan jag beställa ett extrakort till min 20-åriga son?

Ja, om din son bor på samma adress som du så kan du utan extra kostnad beställa ett extrakort. Tänk dock på att det är du som är ansvarig för krediten och har betalningsansvaret för kortfakturan.

Vilka färger kan jag få mitt Easyliving-kort i?

I skrivande stund så finns Easyliving-kortet i färgerna svart, lila eller rosa. Du väljer färg på kortet i samband med din ansökan.

Varför ska jag välja Easyliving?

En av de största fördelarna är att kortet inte har någon valutaväxlingsavgift. Det är mycket bra för dig som ofta handlar i andra valutor. Att du dessutom kan koppla ditt kort både till Mediga Rewards och SAS EuroBonus är ytterligare argument för att välja ett Easyliving-kort.

Finns det en app för kortet?

Ja, självklart finns det det. Du använder appen Collector Bank och där kan du se ditt aktuella kreditsaldo, dina fakturor och senaste transaktioner. Du kan också ansöka om höjd kredit, visa din PIN-kod och spärra ditt kort om du misstänker att det hamnat i orätta händer.

Finns blipp på kortet?

Ja, kortet stöder betalningar genom att man blippar kortet mot betalterminalen.