Om Moregolf Mastercard

Räntefria dagar Upptill 55 dagar
Effektiv ränta 20,22 %
Bankomatavgift 3% (minst 45 kr)
Valutapåslag 1,65 %
Erbjuds extrakort? Ja

Hur bra är Moregolf Mastercard?

Fördelar och bonus:
90/100
Försäkringar och utomlands:
80/100
Populäritet och slutbetyg:
79/100
Mer information:
Kundtjänst finns att nå vardagar kl 9-18.

Recension och omdöme av Moregolf Mastercard

MoreGolf Mastercard är ett samarbete mellan Entercard och Svenska Golfförbundet och är speciellt framtaget för att passa golfspelare.

Vem är Moregolf Mastercard bra för?

Kortet passar, som du kanske har räknat ut, först och främst för dig som spelar golf. Du får flera golfrelaterade försäkringar, möjlighet att delbetala ditt klubbmedlemskap och mycket annat.

Fördelar med Moregolf Mastercard

Om du är golfare så finns det många fördelar med detta kort.

Bonus på alla köp

Du samlar bonuspoäng på alla köp du gör med ditt MoreGolf Mastercard. Du får ett poäng per krona du spenderar. När du har samlat ihop 10 000 poäng så får du en värdecheck på 100 kr som gäller på samtliga golfklubbar i Sverige samt på flera andra, främst golfrelaterade, inköpsställen.

Delbetala ditt medlemskap i en golfklubb

Kortet har en smart funktion för dig som vill delbetala ditt medlemskap i en golfklubb som ingår i Svenska golfförbundet. Du kan helt enkelt dela upp din årsavgift och delbetala den på sex eller tolv månader, utan att betala någon ränta. Det enda som tillkommer är en månadsavgift på 29 kronor som löper tills din medlemsavgift är fullbetald.

Delbetala andra köp

Du kan på samma vis delbetala även andra köp helt räntefritt. Köpesumman ska vara på mellan 3 000 och 20 000 kronor och du kan dela upp betalningen på 6, 12 eller 24 månader. Månadsavgiften på 29 kronor är det enda som tillkommer.

Möjlighet till betalningsfria månader

Två gånger per 12-månadersperiod (dock inte två månader i rad) kan du ansöka om en betalningsfri månad. Skulden flyttas då över till nästkommande månad.

Försäkringar som ingår

Om du betalar mer än 50 procent av en resa med ditt MoreGolf Mastercard så ingår en kompletterande reseförsäkring samt avbeställningsskydd för dig och din familj (make/maka/sambo samt barn och eventuella barnbarn under 25 år). Om du har betalat resan även för dina vänner med ditt kreditkort så gäller försäkringen även för dem. Du kan också få ersättning om dina golfklubbor blir försenade till ditt resmål. Din golfutrustning är också försäkrad under hela resan både för skador och stöld.

Fungerar med Apple Pay

Kortet går att ansluta till Apple Pay, vilket vi ser som en stor fördel. Det förenklar ditt kortanvändare betydligt och du slipper ha med dig en bunt plastkort i plånboken. Att betala med mobilen är både säkert och smidigt! Kortet är enligt branschstandard också utrustad med blippfunktion för kontaktlösa betalningar.

Se fler fördelar på hemsidan

Annat som är bra att veta om Moregolf Mastercard

Annat som är bra att veta om Moregolf Mastercard

Kortet har en årsavgift på 295 kronor och en aviavgift på 35 kr. Aviavgiften slipper du om du väljer att betala dina månadsfakturor via e-faktura.

Du kan föra över pengar från ditt MoreGolf Mastercard direkt till ditt lönekonto via en så kallad saldoöverföring. Tänk dock på att du kommer att få en räntekostnad på din nästa faktura, eftersom en kreditränta påförs beloppet redan från dag 1.

Om du gör kontantuttag i en uttagsautomat med ditt MoreGolf Mastercard så kostar det 3 procent av beloppet, men alltid minst 45 kr.

Om du använder ditt kort i ett annat land och betalar eller gör uttag i en annan valuta än SEK så tillkommer en valutaväxlingsavgift på 1,65 procent.

Krediträntan (nominell) på ditt MoreGolf Mastercard är för närvarande 15,64 procent och räntekostnaden börjar ticka dagen efter din månadsfakturas förfallodag.

Den högsta krediten du kan bli beviljad på ditt MoreGolf Mastercard är 160 000 kr. Vid ansökningstillfället kan du dock max bli beviljad 50 000 kronor, men efter sex månader kan du ansöka om att höja din kreditlimit.

Entercard (som är kortutgivare) kommer att ta en kreditupplysning på dig när du ansöker om ett MoreGolf Mastercard

Omdöme av Moregolf Mastercard

Ett mycket trevligt kort för dig som spelar golf, men för andra är det ganska ointressant eftersom både bonus och erbjudanden är golfrelaterade. Möjligheten att delbetala sitt medlemskap i en golfklubb är smart och vi gillar att kortet fungerar att använda med Apple Pay.

Läs mer om kortet på hemsidan

Vanliga frågor och svar om Moregolf Mastercard

Får jag välja en egen PIN-kod?

Ja, i samband med din kortansökan så får du välja en helt egen PIN-kod.

Varför är kortet extra bra för golfare?

Dels finns det en förmånlig möjlighet att delbetala sitt medlemskap i en golfklubb utan att betala ränta. Det ingår även flera golfrelaterade försäkringar, samt att du kan använda värdecheckarna du får på samtliga golfklubbar som är anslutna till Svenska golfförbundet. Dessutom får du 1000 kr att fira för när du gör hole-in-one!

Är det sant att jag får pengar om jag gör hole-in-one?

Ja, det är faktiskt sant. Om du gör en hole-in-one på en golfrunda med minst nio hål på en bana som är ansluten till Svenska golfförbundet och en markör signerar ditt scorekort så får du 1000 kr att fira din bedrift med!

Kan jag ta ut kontanter med kreditkortet?

Ja, du kan ta ut pengar i alla vanliga bankomater. Avgiften för kontantuttag är 3 procent av beloppet, men minst 45 kronor. Tar du ut pengar utomlands så tillkommer även en valutaväxlingsavgift på 1,65 procent. Tänk på att även kreditränta tillkommer.

Finns blipp på kortet?

Ja, kortet stöder betalningar genom att man blippar kortet.