Om Marginalen Traveller

Räntefria dagar Upptill 50 dagar
Effektiv ränta 17,01 %
Bankomatavgift 3% (minst 35 kr)
Valutapåslag 1,65 %
Erbjuds extrakort? Ja

Hur bra är Marginalen Traveller?

Fördelar och bonus:
50/100
Försäkringar och utomlands:
70/100
Populäritet och slutbetyg:
75/100
Mer information:
Kundtjänst finns att nå vardagar kl 8-20 och helger kl 9-17.

Recension och omdöme av Marginalen Traveller

Marginalen Traveller är ett kort från Marginalen Bank som riktar sig till dig som reser mycket. Bland annat ingår en omfattande reseförsäkring när du betalar en resa med ditt kreditkort.

Vem är Marginalen Traveller bra för?

Marginalen Traveller är ett kort som är skapat för dig som gillar att resa. Du samlar poäng på alla dina köp som du sedan kan köpa resor och upplevelser för i poängportalen.

Fördelar med Marginalen Traveller

Kortet riktar sig främst till alla som gillar att resa. Därför är också reseförsäkringen som ingår ganska omfattande.

Omfattande reseförsäkring

När du betalar minst 75 procent av din resa med ditt Marginalen Traveller så ingår en kompletterande reseförsäkring. I försäkringen ingår avbeställningsskydd vid exempelvis sjukdom samt ersättning vid bagageförsening och flygbolagskonkurs. Det ingår även en självriskeliminering om du skulle råka ut för en skada när du använder dig av en hyrbil.

En rolig detalj är att du kan få 2000 kr att fira för om du skulle göra en hole-in-one på din resa.

Om något skulle hända med ditt hem eller din bil när du är ute och reser så får du ersättning för självrisken med upp till 10 000 kronor.

Om du reser med vänner och du har betalat även deras resor med ditt Marginalen Traveller så gäller försäkringsskyddet även för dem (upp till max tre vänner).

Bonussystemet

Marginalen Traveller har ett bonussystem som går ut på att du samlar poäng som du sedan kan byta mot hotellnätter, resor och upplevelser i poängportalen. Du får 14 poäng per spenderad 100-lapp.

Handla smart

Du kan och ansluta ditt Marginalen Traveller till tjänsten “Handla smart” som ger dig återbäring när du handlar i någon av de ca 200 anslutna butikerna. Du laddar bara ner appen, kopplar ditt kort och sedan är du igång!

Kontaktlösa betalningar

Ditt Marginalen Traveller går att ansluta till tjänsten Fidesmo Pay. Det är en mobil betalningslösning som är kopplad till exempelvis ett armband eller en klocka. Istället för att använda ditt kort så håller du bara fram ditt armband till betalterminalen. Kortet fungerar också med Samsung Pay och Google Pay - och givetvis är kortet även utrustat med en “vanlig” blippfunktion.

Räntefria delbetalningar

Alla köp som du gör med ditt kort på över 4000 kronor kan du välja att delbetala helt räntefritt och utan uppläggningsavgift. Det tillkommer dock en månadsavgift som varierar mellan 39 och 95 kronor i månaden beroende på hur stort beloppet är. Detta är ett bra alternativ till att ta ett lån när du ska köpa något som kostar lite mer. Du kan dela upp betalningen på 6-36 månader.

Se fler fördelar på hemsidan

Annat som är bra att veta om Marginalen Traveller

Annat som är bra att veta om Marginalen Traveller

Kortet har en ordinarie årsavgift på 395 kronor, men första året behöver du inte betala någon årsavgift alls.

Om du vill ta ut kontanter med ditt kreditkort så går det utmärkt. Det tillkommer dock en avgift på tre procent av beloppet, dock lägst 35 kronor.

Om du gör köp eller uttag i andra valutor än svenska kronor så tillkommer det en valutaväxlingsavgift på 1,65 procent av beloppet.

Den årliga nominella krediträntan på ditt Marginalen Traveller är 16,9 procent. Detta gäller om du väljer att skjuta upp, eller dela upp din återbetalning. Om du betalar hela din månadsfaktura innan förfallodatumet så betalar du så klart ingen ränta alls.

För att kunna ansöka om ett Marginalen Traveller så måste du vara minst 20 år gammal och ha en årsinkomst på minst 120 000 kr. Du får heller inte ha några betalningsanmärkningar. I samband med att du ansöker om kortet så görs en kreditupplysning.

Du kan ansöka om en kreditgräns på upp till 150 000 kronor.

Omdöme av Marginalen Traveller

Detta är ett bra kort för dig som reser mycket. Reseförsäkringen som ingår om du betalar minst 75 procent av resan med ditt kort är relativt omfattande och innehåller hela åtta olika försäkringsmoment.

Läs mer om kortet på hemsidan

Vanliga frågor och svar om Marginalen Traveller

Kan jag betala räkningar med Marginalen Traveller?

Ja, det går alldeles utmärkt att både betala räkningar och att föra över pengar till ditt lönekonto. Tjänsten kallas för Marginalen Flex och är avgiftsfri. Tänk dock på att du betalar kreditränta på beloppet.

Får jag bonus på Marginalen Traveller?

Ja det finns ett bonussystem som ger dig poäng på alla köp du gör med kortet. Poängen kan du sedan använd i poängportalen. Du kan också få återbäring när du handlar i butiker som är anslutna till tjänsten “Handla smart”.

Hur hög kreditlimit kan jag ha med Marginalen Traveller?

Den högsta kreditgränsen som du kan bli beviljad är 150 000 kronor.

Kan jag ta ut kontanter med mitt kreditkort?

Ja, du kan ta ut pengar i alla vanliga uttagsautomater. Avgiften för kontantuttag är 3 procent av beloppet, men minst 35 kronor. Tar du ut pengar utomlands så tillkommer även en valutaväxlingsavgift på 1,65 procent.

Finns blipp på kortet?

Ja, kortet kommer med blipp-funktion vilket innebär att du kan betala genom att blippa.