Om Bank Norwegian

Räntefria dagar Upptill 45 dagar
Effektiv ränta 21.93 %
Bankomatavgift Nej
Valutapåslag 1,75 %
Erbjuds extrakort? Nej

Hur bra är Bank Norwegian?

Fördelar och bonus:
70/100
Försäkringar och utomlands:
80/100
Populäritet och slutbetyg:
93/100
Mer information:
Kundtjänst finns att nå vardagar kl 10-16.

Recension och omdöme av Bank Norwegian

Bank Norwegian-kortet är ett flerfaldigt prisbelönt Visa-kort helt utan årsavgift och som ger dig cashback eller CashPoints när du använder det, du väljer vilket du vill ha i appen.

Vem är Bank Norwegian bra för?

Det här är ett kort som passar för dig som reser mycket eller som vill spara ihop till resor då kortet ger dig bonus på alla dina varuköp du gör. Men det passar även dig som bara vill ha något tillbaka i form av cashback.

Fördelar med Bank Norwegian

Det finns ett flertal fördelar med kortet. Du kan till exempel göra gratis kontantuttag, flera olika försäkringar ingår utan extra kostnad och du får cashback/CashPoints på alla köp.

Kontaktlösa betalningar

Kortet kommer så klart med möjligheten att “blippa”, men du kan också ansluta det till Google Pay, Garmin Pay och Fitbit Pay. Det innebär att du kan betala direkt med din mobil eller smarta klocka utan att behöva ha med dig kortet. Mycket smidigt och när man väl har vant sig så förstår man inte hur man klarat sig utan det så länge.

CashPoints

Som standard tjänar du CashPoints när du handlar med ditt Bank Norwegian-kort. CashPoints kan normalt sett användas till att köpa eller delbetala flygresor. Du får 0,5 procent tillbaka på alla dina köp du gör med kortet och du kan när som helst lösa in dessa i samband med köp på Norwegians hemsida. I appen kan du hela tiden se hur mycket cashpoints du har tjänat in. Du får inte cashpoints på kontantuttag eller när du betalar räkningar med ditt kort.

Cashback

Istället för att tjäna CashPoints så har du även möjligheten att välja cashback. Väljer du cashback så tjänar du 0,5 % bonus på alla varuköp du gör. Din cashback samlas i en pott som du när som helst kan lösa in och därmed få avdrag på kommande kreditkortsfaktura. Så simpelt det kan bli!

Reseförsäkring ingår

Om du har betalat minst 75 procent av din resa med ditt Bank Norwegian-kort så ingår en reseförsäkring med avbeställningsskydd. Försäkringen gäller för dig och din make/maka/partner samt dina barn och eventuella barnbarn under 23 år. Förutom avbeställningsskydd så täcker även försäkringen olycksfall under resan och försenat bagage och skyddar dig på alla dina resor upp till 60 dagar.

Dagligvaruförsäkring

När resandet har minskat i världen har Norwegian Bank börjat inkludera en så kallad dagligvaruförsäkring i sitt kreditkort helt utan extra kostnad. Det innebär att du kan få ersättning som motsvarar en månads konsumtion av dagligvaror, upp till maximalt 10 000 kr, om du skulle drabbas av en sjukskrivning eller om du skulle bli av med jobbet. Ersättningen baseras på hur mycket pengar du har spenderat på dagligvaror de senaste tre månaderna.

Kostnadsfritt mikrokort

Om du har Bank Norwegian-kortet så kan du kostnadsfritt beställa ett så kallat mikrokort. Det är ett kontaktlöst litet kreditkort i miniformat som du bär runt handleden i ett speciellt armband. När du ska betala håller du helt enkelt bara fram armbandet till betalterminalen så är det klar. Om ditt köp är under 400 kronor så behöver du inte ange någon PIN-kod. Mikrokortet fungerar i alla affärer där du kan “blippa” ditt kort.

Appen

Genom appen “Bank Norwegian” kan du löpande följa ditt saldo under månaden och se dina senaste köp. Här kan du också se och ändra din PIN-kod eller ansöka om en högre kreditgräns. I appen hittar du all funktionalitet som finns på “Mina sidor”.

Ta ut kontanter utan avgift

Nästan alla kreditkort tar ut en avgift på några procent när du gör uttag i en uttagsautomat. Med Bank Norwegian-kortet kan du ta ut kontanter helt avgiftsfritt i hela världen.

Se fler fördelar på hemsidan

Annat som är bra att veta om Bank Norwegian

Annat som är bra att veta om Bank Norwegian

Kortet har ingen årsavgift vilket vi på Bäst kreditkort ser som en stor fördel. Om du vill ha en pappersfaktura så kostar det 45 kr i fakturaavgift, men det är givetvis kostnadsfritt om du väljer att ta emot dina fakturor elektroniskt.

Den årliga nominella räntan om du inte betalar hela beloppet när fakturan kommer är 19,99 procent och börjar räknas från dagen efter förfallodatumet på din faktura.

Det kostar inget att ta ut pengar i en uttagsautomat vare sig i Sverige eller i utlandet. Tänk dock på att det tillkommer en valutaväxlingsavgift om du tar ut pengar i en annan valuta än SEK. Valutapåslaget är för närvarande 1,75 procent av beloppet. Det finns en uttagsbegränsning per dygn som ligger på 10 000 kr utomlands och 5000 kr i Sverige.

Om du betalar en räkning med ditt kreditkort eller om du överför pengar från din kredit till ditt vanliga bankkonto så börjar räntan ticka redan från dag 1. Det innebär alltså att du får en räntekostnad på din nästa faktura även om du betalar den i tid.

Du måste vara minst 23 år gammal för att din ansökan ska kunna bli beviljad. Du måste också ha varit folkbokförd i Sverige de tre senaste åren. Givetvis får du inte heller ha några betalningsanmärkningar eller något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Bank Norwegian gör alltid en kreditupplysning när du ansöker om deras kreditkort.

Du kan välja att teckna ett så kallat “betalskydd” för ditt kreditkort. Det innebär att du får hjälp att betala din skuld om du till exempel skulle bli sjukskriven, förlora ditt jobb eller bli inlagd på sjukhus. Du kan få ersättning med upp till 7000 kr i månaden under maximalt sex månader. Avgiften för betalskyddet är 0,8 procent av din utestående skuld varje månad. Du måste ha jobb och vara fullt arbetsför för att kunna teckna betalskyddet.

Det finns även fler försäkringar som du kan välja att teckna mot en avgift. Bank Norwegian erbjuder bland annat tandvårdsförsäkring, försäkring mot id-stöld samt självriskförsäkring när du hyr bil.

Omdöme av Bank Norwegian

Vi gillar att detta är ett kort med bonus som ändå inte har någon månadsavgift. Att kunna välja mellan att tjäna cashback eller cashpoints som alltid kan lösas in på Norwegians hemsida gör att vi gillar kortet extra mycket då det gör att man alltid kan använda sina cashpoints oavsett hur många man lyckats samla in.

Läs mer om kortet på hemsidan

Vanliga frågor och svar om Bank Norwegian

Vad hände med Cashpointsystemet?

Cashbacksystemet var en tillfällig lösning som Bank Norwegian hade infört när möjligheterna att resa i världen var väldigt begränsade. Du fick helt enkelt 0,5 procent tillbaka på alla köp du gjorde med kortet och du kunde använda pengarna för att betala din kreditkortsräkning. Cashbacksystemet togs bort i slutet av 2021 för nya kunder men återkom 2023 för alla kunder igen.

Hur funkar CashPoints?

På alla köp du gör så tjänar du 0,5 % CashPoints som du sedan kan använda för att köpa eller delbetala flygresor. Oavsett hur många cashpoints du har så kan du alltid använda dessa på Norwegians hemsida när du bokar biljetter eller köper kringtjänster som förbeställd mat eller baggage.

Kan jag välja en egen PIN-kod?

Ja du kan välja en egen PIN-kod i samband med att du ansöker om kortet. Om du inte väljer en egen så tilldelas du en slumpvis genererad kod. Om du vill byta kod så kan du göra det i appen, men observera att det då kommer att skickas ut ett nytt kort till dig.

Hur lång tid har jag på mig att betala min faktura?

Fakturan skickas ut omkring den 16:e varje månad och den ska vara betald senast den 28:e. Det innebär att betaltiden är 12 dagar.

Vad innebär ett mikrokort?

Ett mikrokort kan du beställa utan extra kostnad via “Mina sidor”. Det ger dig möjlighet att betala genom att blippa ett armband vid affärens terminal. Enkelt förklarat kan man säga att det är ett kreditkort i miniatyrformat. Kortet tål vatten och armbandet kan bäras när du badar.