Om Coop Mastercard

Räntefria dagar Upptill 55 dagar
Effektiv ränta 20,28 %
Bankomatavgift 1,50% (minst 35 kr)
Valutapåslag 1,75 %
Erbjuds extrakort? Ja

Hur bra är Coop Mastercard?

Fördelar och bonus:
90/100
Försäkringar och utomlands:
80/100
Populäritet och slutbetyg:
89/100
Mer information:
Kundtjänst finns att nå vardagar kl 9-18.

Recension och omdöme av Coop Mastercard

Coop Mastercard är ett kreditkort för dig som är Coop-medlem. Förutom dina ordinarie Coop-poäng så får du 0,5 extrapoäng per spenderad krona på Coop och 0,5 poäng per krona när du handlar i andra butiker.

Vem är Coop Mastercard bra för?

Kortet passar dig som brukar handla på Coop, eftersom du samlar Coop-poäng på alla dina köp.

Fördelar med Coop Mastercard

Kortet har flera fördelar, framför allt innehåller det ett ovanligt bra försäkringsskydd, samt att du får Coop-poäng även när du handlar i andra butiker.

Bra försäkringsskydd

Om du betalar minst 50 procent av din resa med ditt Coop Mastercard så ingår det en kompletterande reseförsäkring utan extra kostnad. Förutom avbeställningsskydd så får du även ersättning vid missad anslutning, försenat bagage, om du missar ditt flyg på grund av exempelvis försenad kollektivtrafik samt vid olycksfall och dödsfall. I försäkringen ingår även självriskeliminering när du hyr bil.

I ditt Coop Mastercard ingår även en mycket trevlig köpförsäkring. Dels är varan du köper skyddad av en allriskförsäkring under 60 dagar. Men du har också en prisgaranti som innebär att du kan få pengar tillbaka om du hittar den vara du just har köpt billigare hos någon annan.

Om du köper hemelektronik, vitvaror eller hushållsmaskiner med ditt Coop Mastercard så får du ett års förlängd garanti. Garantin gäller med samma villkor som tillverkarens garanti. I försäkringen ingår också ett självriskskydd vid bilbärgning och assistans.

I försäkringsskyddet ingår även en ersättning på upp till 10 000 kr vid förlorad nyckel. Försäkringen gäller vid “oförutsedd plötslig händelse” som till exempel rån eller överfall, men även om du skulle råka låsa in din nyckel i bostaden.

Möjlighet till betalningsfria månader

Två gånger per år kan du utnyttja en betalningsfri månad. Enkelt förklarat så innebär det att du helt enkelt skjuter upp din skuld till månaden efter. Du ansöker genom att logga in på “Mitt Coop Mastercard”.

Bonussystemet

Kortets bonussystem bygger helt på Coops beprövade poängsystem. Du får 0,5 Coop-poäng på alla köp du gör utanför Coop. När du handlar på Coop så får du 0,5 extrapoäng utöver de poäng du får enligt den ordinarie poängtrappan. Poängtrappan innebär att du får mer poäng per krona ju mer du handlar för hos Coop. Maximalt kan du få fem poäng per spenderad krona + 0,5 extrapoäng om du använder ditt Coop Mastercard.

Poängen kan du sedan använda i Coop:s poängshop där du bland annat kan köpa värdecheckar som du kan handla mat för på Coop. Du kan också använda dina poäng hos någon av Coops samarbetspartners - surfa in på Coops poängshop för att kolla in hela utbudet.

Du kan skaffa ett extrakort till någon annan i ditt hushåll. Du får då alla köp samlade på en gemensam faktura, samt att ni samlar poäng gemensamt.

Appen

I Coop Mastercard-appen kan du bland annat se ditt aktuella skuldsaldo och hur mycket du har kvar tills din kreditgräns är uppnådd. Du kan också se din PIN-kod om du skulle råka glömma bort den. Givetvis kan du också se dina senaste transaktioner. I appen kan du även föra över pengar från krediten till ditt ordinarie bankkonto om du snabbt behöver pengar.

Kontaktlösa betalningar

Ditt Coop Mastercard kommer givetvis med blipp-funktion och du kan göra köp på upp till 400 kr utan att behöva slå din PIN-kod. Kortet går i dagsläget inte att ansluta till Apple Pay, Samsung Pay eller motsvarande tjänster.

Bistånd på köpet

När du ansöker om ett Coop Mastercard så kan du välja att aktivera “Bistånd på köpet”. Det innebär att alla dina köp avrundas uppåt till närmaste hel krona och örena skänks till välgörenhetsorganisationen We Effect. Du kommer förmodligen aldrig att märka av detta, men det kan göra stor skillnad för någon annan som inte har det lika gott ställt som vi i trygga Sverige.

Se fler fördelar på hemsidan

Annat som är bra att veta om Coop Mastercard

Annat som är bra att veta om Coop Mastercard

Kortet har en årsavgift på 295 kr men första året behöver du inte betala någon avgift alls. Varje månadsfaktura har en aviavgift på 29 kronor, en avgift som du dock enkelt kan kringgå genom att välja att betala via e-faktura. Missar du förfallodatumet så tillkommer en förseningsavgift på 100 kr, samt en påminnelseavgift på 60 kronor.

Vi på Bäst kreditkort rekommenderar alltid att du betalar hela din faktura på förfallodagen, men om du väljer att utnyttja krediten så är den nominella krediträntan 15,95 procent. Räntan börjar ticka dagen efter fakturans förfallodatum.

Om du för över pengar från ditt kreditkort till ditt vanliga bankkonto så börjar det att räknas ränta redan från dag 1. Du får alltså en räntekostnad på din nästa månadsfaktura om du gör en sådan “saldoöverföring”.

Vid alla kontantuttag du gör med ditt Coop Mastercard så påförs en avgift på 1,5 procent av beloppet som du tar ut (dock lägst 35 kr per uttag).

Om du använder ditt Coop-kort för köp i en annan valuta, antingen när du är på resande fot eller om du handlar i utländska webbutiker, så tillkommer en valutaväxlingsavgift på 1,75 procent av köpesumman.

Du får poäng för alla dina köp, med undantag för kontantuttag, saldoöverföringar och fakturabetalning med ditt kort.

Du kan beviljas en kredit på mellan 10 000 och 50 000 kronor. Vid ansökningstillfället görs en kreditupplysning, vilken ligger till grund för hur hög din kreditgräns blir.

Alla köp du gör på internet måste bekräftas med ditt mobila Bank-ID alternativt en SMS-kod. Detta till för din trygghet och för att minska risken att dina kortuppgifter används av obehöriga.

Observera att du måste vara Coop-medlem för att kunna skaffa ett Coop Mastercard.

Omdöme av Coop Mastercard

Det försäkringsskyddet som ingår i kortet är riktigt bra och ger ett riktigt omfattande skydd både på resan och i vardagslivet. Om du brukar handla på Coop så kan detta kort vara ett bra sätt att boosta din poänginsamling eftersom du både får extrapoäng hos Coop, samt poäng på alla köp du gör, även i andra butiker.

Läs mer om kortet på hemsidan

Vanliga frågor och svar om Coop Mastercard

Måste man var Coop-medlem för att ha ett Coop Mastercard?

Ja, du måste vara medlem för att kunna ansöka om kortet då det fungerar som ett kombinerat medlemskort och kreditkort. Du samlar också Coop-poäng när du använder kortet, vilket också förutsätter att du är medlem.

Kan jag byta till en egen PIN-kod?

Du får välja PIN-kod i samband med din ansökan. Du kan byta den i efterhand genom att logga in på “Mitt Coop Mastercard”. Tänk på att du kommer att få ett nytt kort, med ett nytt kortnummer om du väljer att byta till en ny PIN-kod.

I vilka länder fungerar Coop Mastercard?

Kortet fungerar i alla länder där du kan använda dig av Mastercard, dvs nästan alla. Reseförsäkringen som ingår är bra, vilket gör att kortet lämpar sig ganska bra för resor. Tänk dock på att det tillkommer en valutaväxlingsavgift när du handlar i andra valutor.

Vad är årsavgiften för Coop Mastercard?

Första året behöver du inte betala någon årsavgift. Men från och med år två så betalar du 295 kronor per år.

Hur kan jag använda mina Coop-poäng?

Poängen som du samlar på dig kan du använda i Coops poängshop. Där kan du bland annat byta dina poäng mot resor, böcker, biobiljetter, värdecheckar på mat eller växla till SAS Eurobonus och mycket annat.