Om Marginalen Gold

Räntefria dagar Upptill 50 dagar
Effektiv ränta 17,01 %
Bankomatavgift 3% (minst 35 kr)
Valutapåslag 1,65 %
Erbjuds extrakort? Ja

Hur bra är Marginalen Gold?

Fördelar och bonus:
80/100
Försäkringar och utomlands:
80/100
Populäritet och slutbetyg:
71/100
Mer information:
Kundtjänst finns att nå vardagar kl 8-20 och helger kl 9-17.

Recension och omdöme av Marginalen Gold

Marginalen Gold är ett kreditkort från Marginalen bank som förutom ett riktigt bra försäkringspaket även ger dig möjlighet till räntefri avbetalning samt återbäring via programmet “Handla Smart”

Vem är Marginalen Gold bra för?

Kortet passar dig som brukar handla på nätet eftersom du kan få återbäring från över 200 webbutiker. Kortet är också ett bra alternativ för dig som ibland har behov av att delbetala större inköp då du kan göra detta räntefritt med ditt Marginalen Gold.

Fördelar med Marginalen Gold

Kortet kommer med ett riktigt bra försäkringspaket som ingår helt utan extra kostnad. Dessutom kan du få återbäring genom förmånsprogrammet “Handla Smart”.

Handla smart!

Med ett Marginalen Gold får du tillgång till förmånsprogrammet “Handla Smart”. Genom att handla genom appen eller genom att använda webbläsartillägget för Google Chrome så kan du få upp till 25 procent i återbäring på dina köp. Programmet omfattar över 300 butiker på internet

Smarta betalningar

Du kan ansluta ditt Marginalen Gold till båda Samsung Pay och till Google Pay. Det innebär att du kan betala direkt med din mobil i tusentals affärer utan att du behöver ha ditt kort med dig. Extra smidigt är att du kan använda ditt fingeravtryck för att bekräfta ditt köp istället för att slå PIN-koden.

Bra försäkringsskydd ingår

Marginalen Gold kommer med hela nio olika försäkringar som ingår utan extra kostnad, så länge du betalar minst 75 procent med ditt kreditkort. Dels finns det ett knippe försäkringar som hjälper dig när du är på resande fot. Det är bland annat avbeställningsskydd, resestartskydd, bagageförsening, självriskskydd för din fordons- och hemförsäkring.

Det ingår även en allriskförsäkring när du köper hushållsmaskiner och viss hemelektronik, vilket helt enkelt innebär att du får hjälp med reparation eller ersättningsvara för upp till 20 000 kr om de skulle bli stulna eller gå sönder.

Om du har tankat med ditt Marginalen Gold så ingår det även en självriskeliminering om du skulle behöva bilbärgning eller assistans. Du kan också få ersättning för sanering av din bränsletank och byte av bränslefilter om du skulle råka tanka fel bränsle.

Räntefri delbetalning

Alla köp över 5000 kronor kan du välja att delbetala i 6-36 månader. Du väljer direkt i appen vilka köp du vill delbetala och hur lång återbetalningstid du vill ha. Dessa återbetalningar är räntefria och det tillkommer inte heller någon uppläggningsavgift. Däremot betalar du en fast avgift på 39 kr i månaden om beloppet är mellan 5000 kr och 10 000 kr, 75 kr om beloppet är upp till 20 000 kr och 95 kr i månaden om beloppet är upp till 30 000 kr. Detta är en prisvärd kredit som du med fördel kan använda istället för att ansöka om ett blancolån när du ska göra ett större inköp.

Se fler fördelar på hemsidan

Annat som är bra att veta om Marginalen Gold

Annat som är bra att veta om Marginalen Gold

Årsavgiften är 195 kronor, men det första året är avgiftsfritt.

Du måste ha fyllt 20 för att kunna skaffa dig ett Marginalen Gold. Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar och du måste ha en taxerad årsinkomst på minst 120 000 kronor.

Om du använder ditt kort till att ta ut kontanter i en uttagsautomat så får du betala en avgift på tre procent på det uttagna beloppet, dock lägst 35 kr.

På alla köp och uttag du gör i en valuta som inte är SEK så tillkommer en valutaväxlingsavgift på 1,65 procent. Det gäller både om du är på resande fot och om du handlar i utländska webbshoppar.

Du kan använda ditt Marginalen Gold-kort till att betala räkningar. Detta gör du direkt i mobilbanken, vilket är mycket smidigt. Detta är ett smart sätt att skjuta upp en kostnad till efterföljande månad. Tänk dock på att du får betala kreditränta på beloppet. Det blir alltså en liten räntekostnad på nästa månadsfaktura.

Omdöme av Marginalen Gold

Marginalen Gold är ett bra kreditkort. Vi på Bäst kreditkort gillar speciellt förmånsprogrammet “Handla Smart” och vi rankar också de försäkringar som ingår riktigt högt. Vi gillar även upplägget med räntefria delbetalningar som vi tycker känns väldigt attraktivt.

Läs mer om kortet på hemsidan

Vanliga frågor och svar om Marginalen Gold

Fungerar Marginalen Gold med Apple Pay?

Nej, i dagsläget gör det tyvärr inte det. Däremot kan du ansluta det både till Samsung Pay och Google Pay vilket möjliggör smidiga köp direkt med mobilen i både butik och på nätet.

I vilka butiker får jag återbäring via Handla Smart?

Du får rabatt (återbäring) i över 200 butiker så det enklaste är att du laddar ner appen (som finns både för Android och iOS och kollar själv. Du kan också surfa in på handlasmart.marginalen.se - där hittar du en förteckning över samtliga webbutiker där du får återbäring på dina köp.

Kan jag betala räkningar med mitt Marginalen Gold?

Ja, det gör du smidigt via mobilbanken. När du gör en betalning väljer du helt enkelt ditt kreditkort som “frånkonto” och vips har du skjutit kostnaden till nästa månad. Om fakturasumman är över 5000 kr kan du också välja att dela upp betalningen på flera tillfällen.

Kan jag ta ut kontanter med kreditkortet?

Ja, du kan ta ut pengar i alla vanliga bankomater. Avgiften för kontantuttag är 3 procent av beloppet, men minst 35 kronor. Tar du ut pengar utomlands så tillkommer även en valutaväxlingsavgift på 1,65 procent.

Finns blipp på kortet?

Ja, du kan göra betalningar genom att blippa kortet.