Om Resurs World

Räntefria dagar Upptill 60 dagar
Effektiv ränta 27,89 %
Bankomatavgift 2,97% (minst 35 kr)
Valutapåslag 1,97 %
Erbjuds extrakort? Ja

Hur bra är Resurs World?

Fördelar och bonus:
80/100
Försäkringar och utomlands:
80/100
Populäritet och slutbetyg:
79/100
Mer information:
Kundtjänst finns att nå vardagar kl 8-18.

Recension och omdöme av Resurs World

Supreme Card World är, precis som namnet antyder, ett kort för dig som gillar att resa. Förutom reseförsäkring ingår även tillgång till flygplatslounger samt “Concierge service” som hjälper dig med dina resebokningar.

Vem är Resurs World bra för?

Detta är den “lyxigaste” varianten av Supreme-korten och passar dig som vill ha exklusiva förmåner, framför allt när du är på resande fot. Du får poäng på alla köp, så kortet ska heller inte underskattas som shoppingkort.

Fördelar med Resurs World

Kortet har många fördelar, speciellt för dig som ofta reser. Genom att utnyttja förmånerna så sparar du snabbt in månadsavgiften på 89 kronor som kortet har.

Tillgång till lounger på flygplatser

I detta kreditkort ingår “Lounge key”, vilket ger dig och en vän tillgång till massor av flygplatslounger runt om i hela världen, vilket är perfekt när du väntar på anslutningsflyg och liknande. Du får tillgång till fyra loungebesök per år. Reser du mycket så är detta en mycket trevlig förmån.

Concierge service

I Supreme Card World ingår även så kallad Concierge service vilket innebär att du som kortinnehavare kan få kostnadsfri hjälp med att boka resor, hotellövernattningar, upplevelser, restauranger och annat som är relaterat till din resa. Tjänsten funkar över hela världen - nästan som att ha en personlig sekreterare!

Attraktiva alternativ för avbetalning

Vi rekommenderar alltid att du i första hand ska betala hela din månadsfaktura direkt, men det finns möjligheter till avbetalning till riktigt bra villkor. Med Supreme Card World kan du välja att dela upp ditt köp på tre månader eller sex månader helt utan nominell ränta. Det enda som tillkommer är en månatlig administrationsavgift på 39 kronor (samt kortets ordinarie månadskostnad på 89 kronor). Detta blir en förmånlig finansieringslösning jämfört med att ta ett blancolån.

Du kan också “flexa” en betalning, vilket innebär att du bryter loss en enskild betalning från din kreditkortsfaktura och väljer att delbetala bara den. Detta kan du göra för alla transaktioner över 1000 kronor.

Bonussystem

Med ditt Supreme Card World får du ett poäng för varje krona du handlar för. Dina poäng kan du använda i en speciell poängshop där du kan köpa presentkort, inredningsvaror och mycket annat - du kan också välja att skänka dina poäng till välgörenhet. Om du skaffar ett extrakort till någon annan i familjen (engångskostnad på 50 kronor) så samlar ni gemensamt poäng att handla för i poängshopen.

Försäkringar

Så länge du har betalat minst 75 procent av din resa med ditt Supreme Card World så omfattas du och hela din familj (din partner och barn under 23 år) av en reseförsäkring. Försäkringen kompletterar reseförsäkringen du har via din hemförsäkring och ersätter bland annat förlorat/försenat bagage, missad anslutning och avbeställningsskydd om du skulle bli sjuk inför din resa.

Bra säkerhetsfunktioner

Supreme Card har verkligen tagit säkerheten på största allvar och de har flera smarta funktioner för att skydda dig som kortinnehavare. Vid alla uttag eller köp över 500 kronor så får du en avisering via SMS som hjälper dig att snabbt upptäcka om dina kortuppgifter har hamnat på villovägar. Om du gör köp på internet med ditt kort så kommer du vara tvungen att bekräfta köpet med ditt Bank-ID, vilket också är ett sätt att göra det svårare för bedragare att göra falska köp med dina kortuppgifter.

Appen

Vi tycker att appen har många bra funktioner, framför allt när det kommer till säkerheten. Du kan med bara ett klick blockera såväl kontantuttag, internetköp och “blippen”. Du kan också styra över vilka delar i världen som ditt kort ska kunna användas i. Det är också smidigt att du kan spärra hela ditt kort tillfälligt om du misstänker att det stulits eller kommit bort, och sedan kan aktivera det igen om du hittar kortet.

Betala räkningar med kortet

Genom att logga in på “Mina sidor” så kan du betala räkningar med hjälp av ditt kreditkort. Det funkar precis som när du gör det på din vanliga internetbank. Det är bara att knappa in mottagare, belopp och OCR-nummer och sedan bekräfta med Bank-ID. Fördelen att du då skjuter upp kostnaden till månaden efter, samt att du får tillgång till de räntefria avbetalningsalternativ som Resurs bank erbjuder. Även när du betalar räkningar med ditt kort så samlar du poäng som du sedan kan handla för i poängshoppen.

Se fler fördelar på hemsidan

Annat som är bra att veta om Resurs World

Annat som är bra att veta om Resurs World

Supreme Card World har en månadsavgift på 89 kronor, vilket ger en årlig kostnad på 1068 kronor. Detta kan låta mycket, men du får också ganska mycket för dessa pengar. Gör du ett par besök på flygplatslounger och utnyttjar Conciergeservicen så har du snabbt sparat in dessa pengar.

Kortet är inriktat för att passa dig som reser mycket. Då är det bra att känna till valutaväxlingsavgiften på 1,97 procent som tillkommer när du gör köp i andra valutor än svenska kronor.

Att ta ut kontanter med ditt kreditkort i en uttagsautomat är förknippat med en avgift på 2,97 av beloppet du tar ut. Minimiavgiften är 35 kronor.

Om du använder ditt kort för att betala räkningar så får du betala en avgift som motsvarar 1 procent av fakturabeloppet.

Med Supreme Card World kan du ansöka om en kreditgräns på maximalt 200 000 kronor.

Omdöme av Resurs World

Supreme Card World är ett bra kort för dig som reser och som är duktig på att utnyttja de förmåner som faktiskt ingår. Eftersom den fasta årskostnaden är relativt hög så gäller det att du använder ditt kort och utnyttjar det som ingår för att kostnaden ska vara motiverad.

Precis som när det gäller alla kort från Supreme Card så tycker vi om att säkerhetstänket är så välutvecklat. SMS-notiser, smarta funktioner i appen och bekräftelse via Bank-ID för alla internetköp minskar drastiskt risken att råka ut för tråkigheter och bedrägerier.

Läs mer om kortet på hemsidan

Vanliga frågor och svar om Resurs World

Vad innebär Concierge Service?

Detta är en mycket smidig service som ingår utan extra kostnad. Du får helt enkelt hjälp med alla bokningar som hör till din resa. Det kan till exempel handla om konserter, restauranger, hotellbokningar eller upplevelser - och det funkar i hela världen.

Hur vet jag vilka flygplatslounger jag har tillgång till?

Du får tillgång till fyra kostnadsfria loungebesök per år. Vilka lounger som ingår kan du enkelt kontrollera genom att surfa in på loungekey.com.

Är inte årsavgiften väldigt hög?

89 kr i månaden eller 1068 kronor per år kan tyckas vara ganska mycket - och det är det också om du skaffar kortet och lägger det i byrålådan. Men om du utnyttjar alla de förmåner som faktiskt ingår, så är kostnaden för kortet fullt rimlig.

Ingår det reseförsäkring i Supreme Card World?

Ja, om du betalar minst 75 procent av din resa med ditt kreditkort så ingår det både för dig och din familj. I försäkringen ingår bland annat avbeställningsskydd, vilket sparar pengar för dig när du bokar din resa. Du kan också få ersättning för exempelvis försenat bagage eller missad anslutning.

Stämmer det att jag kan delbetala helt räntefritt?

Ja och nej. Den nominella räntan är noll, men eftersom det tillkommer en del avgifter så blir så klart inte den effektiva räntan noll. Men det är fortfarande en förmånlig lösning för delbetalning av ett köp och totalkostnaden för din kredit blir ofta inte speciellt hög.