Om Resurs Gold

Räntefria dagar Upptill 60 dagar
Effektiv ränta 7,70-24,96 %
Bankomatavgift 2,97% (minst 35 kr)
Valutapåslag 1,97 %
Erbjuds extrakort? Ja

Hur bra är Resurs Gold?

Fördelar och bonus:
70/100
Försäkringar och utomlands:
70/100
Populäritet och slutbetyg:
89/100
Mer information:
Kundtjänst finns att nå vardagar kl 8-18.

Recension och omdöme av Resurs Gold

Supreme Card Gold är ett kreditkort från Resurs Bank som ger poäng på alla köp. Poängen kan sedan bytas mot varor eller presentkort i en speciell poängshop. Kortet har många smarta säkerhetsfunktioner som låter dig styra var, när och hur ditt kort får användas.

Vem är Resurs Gold bra för?

Det här kortet passar dig som vill dela upp betalningen på dina köp, då Supreme Card Gold erbjuder detta till rimliga kostnader. Du kan till exempel använda dig av räntefri delbetalning på sex månader som även efter avgifterna är mycket förmånligt.

Fördelar med Resurs Gold

En stor fördel med detta kort är att du kan använda det som ett alternativ till ett blancolån. Du kan till exempel betala en faktura med ditt kort och sedan betala av just det köpet på sex månader helt räntefritt. Det tillkommer förvisso lite avgifter, men i det stora hela så är det ett bra och förmånligt sätt att finansiera en lite större utgift.

Avgifterna

Kortet har ingen årsavgift, vilket vi ser som en stor fördel. Du får dessutom göra avgiftsfria kontantuttag (men tänk på att det tillkommer uttagsränta). Så länge du inte behöver en pappersfaktura (det kostar 35 kr) så finns det heller ingen fakturaavgift.

Bonussystemet

Med Supreme Card Gold så får poäng på alla köp du gör under månaden (gäller även om du betalar räkningar med kortet). Du får 0,5 poäng per krona du handlar du för. Poängen kan du sedan handla för i en speciell poängshop där du kan köpa presentkort, inredningsprylar och mycket annat. Du kan också välja att skänka dina poäng till välgörenhet. Poängen du samlar in är giltiga i tre år räknat från inköpsdatumet.

Om du skaffar ett extrakort så kan ni samla poäng gemensamt i familjen och på så sätt få ihop ännu mera poäng. Du kan ha upp till tre extra kort och alla köp kommer på en gemensam faktura till dig som har huvudkortet. Att beställa ett extrakort kostar 50 kr i engångsavgift.

Försäkringar

Om du betalar minst 75 procent av en resa med ditt Supreme Card Gold så ingår det en reseförsäkring för hela din familj (make, maka, sambo samt egna barn under 23 år). Försäkringen innehåller bland annat avbeställningsskydd, ersättning för försenat bagage och ersättning för missad anslutning. Försäkringen innehåller även självriskreducering för både din hem-/villaförsäkring och din personbilsförsäkring. Försäkringen är tänkt som ett komplement till din ordinarie reseförsäkring som ingår i din hemförsäkring.

Bra säkerhetstänk

Kortet har en inbyggd säkerhetsfunktion som skickar ett sms-kvitto till dig på alla köp (eller kontantuttag) över 500 kr. Det gör att du snabbt upptäcker om dina betalningsuppgifter har hamnat i orätta händer och du kan då omedelbart spärra ditt kort för vidare köp. Kortet är också kopplat till Mastercard Identity Check vilket gör att du måste bekräfta dina köp på internet med ditt Bank-ID. Detta tillför ytterligare ett lager av säkerhet, vilket är positivt.

Appen

I appen finns många bra funktioner och även här märker man att det finns ett väl utvecklat säkerhetstänk. Du kan tillfälligt spärra ditt kort via appen om du tappar bort det. Skulle det dyka upp igen så är det bara att aktivera det igen och använda det precis som vanligt. Du kan spärra alla köp via internet, göra geografiska begränsningar för var ditt kort får användas och stoppa kontantuttag. Givetvis har appen även alla standardfunktioner som till exempel saldokontroll samt översikt över dina senaste köp och fakturor.

Förmånliga delbetalningar

Supreme Card Gold har ett ganska väl utbyggt system för dig som vill delbetala. Du kan till exempel bryta loss enskilda köp och få dem på en egen faktura och på så sätt välja att dela upp betalningen på flera tillfällen för just detta köp. Detta fungerar för alla köp över 1000 kronor.

Supreme Card erbjuder något som de kallar för “Räntefri avbetalning 6 månader”. Det innebär helt enkelt att du kan betala tillbaka ditt kreditbelopp uppdelat på sex betalningar utan att betala någon nominell ränta. Däremot tillkommer en uppläggningsavgift som skrivande stund är på 97 kronor, samt en månatlig administrationsavgift på 39 kronor. Detta är faktiskt ett ganska förmånligt sätt att “låna pengar”, då den effektiva räntan inte blir speciellt hög. Ett köp på 15000 kronor kommer att ha en totalkostnad på 15 331 kr vid sex månaders avbetalning, vilket måste anses som en mycket prisvärd kredit.

Betala räkningar med kortet

Om du vill ha längre tid på dig att betala en räkning så kan du betala den med ditt Supreme Card Gold via “Mina sidor”. På så vis hamnar kostnaden istället på kreditkortsräkningen som du får månaden efter. Du kan då också välja att delbetala den på till exempel sex månader. Tänk på att det tillkommer en avgift på 1 procent av fakturabeloppet. Även när du betalar räkningar med kortet så får du poäng som du kan använda i poängshoppen.

Se fler fördelar på hemsidan

Annat som är bra att veta om Resurs Gold

Annat som är bra att veta om Resurs Gold

Supreme Card Gold har en årsavgift på 245 kr. Övriga avgifter som är bra att känna till är valutaväxlingsavgiften på 1,97 procent när du handlar i andra valutor än SEK och kontantuttagsavgiften på 2,97 procent (minst 35 kronor). Om du väljer att betala en räkning med ditt kreditkort så tillkommer 1 procent i avgift.

Räntan (rörlig årlig nominell ränta) på ditt Supreme Card Gold varierar mellan 12,36 procent och 17,32 procent, vilket är ganska lågt i en jämförelse bland kreditkorten på den svenska marknaden. Tänk även på att det finns förmånliga räntefria delbetalningsalternativ att välja.

Den maximala kreditgränsen du kan ha på ditt Supreme Card Gold är 150 000 kronor.

Givetvis kan du använda dig av kontaktlösa betalningar och “blippa” ditt kort i butiker, men i dagsläget saknas stöd för Apple Pay respektive Samsung Pay.

Omdöme av Resurs Gold

Supreme Card Gold är ett helt OK kreditkort. Det som är lite synd är att poängen bara kan användas i den egna poängshoppen, men det kan vi leva med. Vi uppskattar det höga säkerhetstänket med både SMS-kvitto och Mastercard Identity Check. För dig som ibland har behov att delbetala större köp så är detta ett riktigt bra kort som erbjuder förmånliga “räntefria” avbetalningslösningar.

Läs mer om kortet på hemsidan

Vanliga frågor och svar om Resurs Gold

Kan jag välja en egen PIN-kod?

Ja, du kan både se din PIN-kod och själv ändra den genom att logga in på “Mina sidor”. Observera att du inte kan göra det i appen.

Är det verkligen räntefritt att delbetala?

Ja, om du delbetalar på 6 månader (alternativt 12 månader), så är den nominella räntan noll. Däremot så tillkommer en uppläggningsavgift och en månatlig administrationsavgift, vilket innebär att den effektiva räntan så klart inte är noll.

Var kan jag använda mina bonuspoäng?

Med Supreme Card Gold får du 0,5 bonuspoäng för varje krona du handlar för. Det gäller även om du betalar räkningar med ditt kort. Poängen kan du sedan byta mot varor eller presentkort i en speciell poängshop.

Kan jag betala mina räkningar med Supreme Card Gold?

Ja, det kan du. Du gör det via “Mina sidor” och det hela är mycket enkelt. Du fyller bara i gironummer och OCR-nummer och bekräftar med Bank-ID. Kostnaden kommer sedan på nästa månads kreditkortsräkning.

Kan jag ta ut kontanter med Supreme Card Gold?

Ja, det är inga som helst problem. Kortet fungerar i alla uttagsautomater runt om i världen. Tänk dock på att det tillkommer en avgift på 2,97 procent (minst 35 kronor). Tar du ut pengar i ett annat land så tillkommer även en valutaväxlingsavgift.