Om Resurs Classic

Räntefria dagar Upptill 60 dagar
Effektiv ränta 18,68-24,74%
Bankomatavgift 2,97% (minst 35 kr)
Valutapåslag 1,97 %
Erbjuds extrakort? Ja

Hur bra är Resurs Classic?

Fördelar och bonus:
20/100
Försäkringar och utomlands:
10/100
Populäritet och slutbetyg:
86/100
Mer information:
Kundtjänst finns att nå vardagar kl 9-18.

Recension och omdöme av Resurs Classic

Supreme Card Classic ges ut av Resurs bank och är ett kort utan årsavgift. Kortet är inte kopplat till något bonusprogram, men du får tillgång till Supreme Card:s förmånliga lösningar för avbetalningsköp.

Vem är Resurs Classic bra för?

Detta är ett kort som funkar utmärkt för dig som vid enstaka tillfällen vill ha möjlighet att dela upp större köp på flera betalningstillfällen. Du kan dela upp ditt köp på sex eller 12 månader helt utan nominell ränta, vilket är mycket förmånligt.

Fördelar med Resurs Classic

De förmånliga möjligheterna till avbetalningsköp är den största fördelen med Supreme Card Classic. Dessutom gillar vi att kortet inte har någon fast årskostnad.

Förmånliga avbetalningslösningar

Supreme Card Classic lämpar sig utmärkt för så kallade avbetalningsköp. Faktum är att det är bättre att använda sitt kreditkort för detta ändamål än att ta ett blancolån, eftersom Resurs bank erbjuder ett helt räntefritt alternativ. Alla köp du gör med kortet som är på över 1000 kronor kan delas upp. Att bryta loss en enskild post från din kortfaktura kallas för att “flexa ett köp”.

Att dela upp betalningen på sex månader kostar 97 kr i uppläggningsavgift och sedan betalar du en fast administrationsavgift på 39 kr i månaden. Eftersom kortet inte har något årsavgift så är detta de enda avgifterna som tillkommer. En kredit på sex månader kostar alltså “endast” 331 kr (97+39+39+39+39+39+39) vilket är en väldigt bra deal jämfört med om du skulle ha tagit ett lån med räntekostnader.

Betala räkningar med ditt Supreme Card Classic

Via “Mina sidor” kan du använda ditt kreditkort för att betala en räkning. Det är ett smart sätt om du till exempel vill dela upp en större räkning från en hantverkare på flera betalningstillfällen. Om du delbetalar faktura på sex månader så är det helt räntefritt. Det enda som tillkommer är en uppläggningsavgift samt en administrationsavgift som du betalar månadsvis.

Bra säkerhetsfunktioner

Resurs bank har lagt mycket krut på säkerhetfunktionalitet och det märks kanske allra tydligast på att du får ett sms-kvitto på alla köp och kontantuttag på belopp som är högre än 500 kr. Syftet är att du snabbt ska kunna uppmärksamma om någon använder ditt kort utan din vetskap. Supreme Card Classic har också implementerat Mastercard ID-check, vilket innebär att du måste använda Bank-ID för att konfirmera alla dina internetköp. Det gör det mycket svårare för bedragare som på något sätt har lyckats komma över dina kortuppgifter.

Appen

Supreme-korten har en väldigt bra app där du förutom basfunktioner som att se sin faktura och sina transaktioner även kan göra flera olika säkerhetsinställningar. Du kan välja att spärra vissa länder och regioner, du kan spärra kortet från att användas på internet, du kan blockera kontantuttag och du kan stänga av “blippen”. Vi gillar också att du tillfälligt kan spärra hela kortet och sedan aktivera det igen. Det är inte ovanligt att man tror att man har tappat sitt kort eller att det har blivit stulet bara för att några timmar senare hitta det i jackfickan. Då slipper man hela processen med att skaffa nytt kort, få nytt kortnummer och kanske ny PIN-kod. Istället är det är bara att gå in i appen och aktivera kortet igen.

Se fler fördelar på hemsidan

Annat som är bra att veta om Resurs Classic

Annat som är bra att veta om Resurs Classic

Enkelt förklarat så kan man säga att Supreme Card Classic är en light-variant av de andra korten från Supreme Card. Du samlar inga bonuspoäng och det ingår ingen reseförsäkring, men å andra sidan så finns det heller ingen årsavgift för kortet.

När du handlar med ditt Supreme Card Classic i en annan valuta än svenska kronor så tillkommer det en växlingsavgift på 1,97 procent. Detta är bra att känna till om du ofta beställer varor från USA eller Eurozonen, men givetvis också om du ofta reser med ditt kort.

Om du gör kontantuttag med ditt kreditkort så får du betala en avgift på 2,97 procent av beloppet som du tar ut, dock lägst 35 kronor.

Om du behöver föra över pengar från ditt kreditkort till ditt vanliga bankkonto så kostar det 3,95 procent av beloppet du överför (men minst 35 kronor).

Den årliga nominella räntan är 14,36-19,32 procent om du inte använder dig av något av de räntefria alternativen, vilket vi rekommenderar att du gör i första hand (om du inte har möjlighet att betala hela summan direkt, vilket alltid är det bästa alternativet).

Om du betalar en räkning via “Mina sidor” för att få möjlighet att dela upp köpet på flera betalningstillfället (eller bara för att skjuta upp betalningen till nästa månad), så betalar du en avgift på en procent av fakturabeloppet.

Kortet har stöd för kontaktlösa betalningar, alltså det vi i talspråk kallar för att “blippa”. Du kan dock inte ansluta ditt Supreme Card Classic till Samsung Pay eller Apple Pay.

Med ett Supreme Card Classic kan du beviljas en kreditgräns på maximalt 30 000 kronor.

För att kunna ansöka om ett Supreme Card Classic så måste du ha en fast anställning och du får inte ha några betalningsanmärkningar eller något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Du måste vara myndig (ha fyllt 18 år) och vara folkbokförd i Sverige. Som du förstår innebär detta att det görs en kreditupplysning på dig när du ansöker om ditt kreditkort. Hela ansökan kan göras online med hjälp av ditt Bank-ID.

Omdöme av Resurs Classic

Supreme Card Classic är ett bra kort för dig som inte använder ditt kort till alla vardagsinköp, men som vill ha möjlighet att ibland dela upp dina köp på flera återbetalningstillfällen. Om du inte använder kortet så kostar det ingenting, vilket är en stor fördel för sällananvändare. Den enda nackdelen vi kan se är att det inte finns något bonus- eller cashbacksystem kopplat till kortet. Vi gillar också att Supreme Card/Resurs bank har prioriterat säkerheten och erbjuder både SMS-aviseringar vid köp och uttag över 500 kr, samt att alla internetköp måste bekräftas med Bank-ID (Mastercard Identity Check).

Läs mer om kortet på hemsidan

Vanliga frågor och svar om Resurs Classic

Får jag bonus på mina köp med Supreme Card Classic?

Nej, det finns inget bonussystem eller cashback kopplat till Classic-kortet. Om du vill samla poäng på dina köp måste du välja något av de andra korten från Supreme Card.

Kostar det något att ta ut kontanter?

Du kan ta ut pengar i alla uttagsautomater runt om i världen och avgiften är 2,97 procent av beloppet du tar ut, dock lägst 39 kr. Om du tar ut pengar i en annan valuta så tillkommer en växlingsavgift på 1,97 procent.

Varför ska jag välja Supreme Card Classic?

De främsta argumenten är att kortet inte har någon årsavgift, samtidigt som du får tillgång till förmånliga, räntefria delbetalningsalternativ.

Kan jag välja PIN-kod själv?

När du får kortet så får du också en PIN-kod, men du kan ändra den till en valfri kod genom att logga in på “Mina sidor”.

Vad innebär det att “Flexa” ett köp?

Du kan Flexa alla köp över 1000 kr. Det innebär att du bryter loss det från din ordinarie kortfaktura vilket gör att du kan dela upp betalningen på flera tillfällen. Det är mycket praktiskt vid större köp och ett bra alternativ till att ta ett lån.