Om Komplett Bank

Räntefria dagar Upptill 50 dagar
Effektiv ränta 23,63 %
Bankomatavgift Nej (men ränta börjar räknas)
Valutapåslag 1,75 %
Erbjuds extrakort? Nej

Hur bra är Komplett Bank?

Fördelar och bonus:
80/100
Försäkringar och utomlands:
80/100
Populäritet och slutbetyg:
93/100
Mer information:
Kundtjänst finns att nå vardagar kl 9-17.

Recension och omdöme av Komplett Bank

Kortet från Komplett har seglat upp som ett av de mest populära den senaste tiden, mycket tack vare sitt generösa bonussystem. Kortet har nått en topplacering i flera av varandra oberoende undersökningar och det är inte svårt att inse varför.

Vem är Komplett Bank bra för?

Det är är ett bra kort för dig som gillar att shoppa då de har ett bra bonussystem som ger cashback på alla köp. Det passar också dig som vill ha ett backupkort att använda när du snabbt behöver tillgång till pengar då kortet inte har någon årsavgift. Brukar du handla på Komplett.se? Ja då ska du definitivt skaffa detta kort då du får hela 4% i bonus på dina köp där.

Fördelar med Komplett Bank

Vi på Bäst kreditkort tycker att det finns ganska många fördelar med detta Mastercard från Komplett Bank. Här listar vi några av de punkter som vi tycker att du ska känna till.

Avgifterna

Kortet har ingen årsavgift, vilket vi ser som en stor fördel. Du får dessutom göra avgiftsfria kontantuttag (men tänk på att det tillkommer uttagsränta). Så länge du inte behöver en pappersfaktura (det kostar 35 kr) så finns det heller ingen fakturaavgift.

Bonussystemet

Hos Komplett Bank finns ett av marknadens bästa bonussystem som ger dig bonus på alla köp.

  • 4 procent i bonus på alla köp på Komplett.se
  • 1 procent i bonus på alla köp över 20 000 kronor
  • 0,5 procent i bonus på alla dina köp med kortet.

Du väljer själv när bonusen ska betalas ut och den dras helt enkelt från saldot på din nästkommande faktura. Bonusen är begränsad till max 2000 kr per 12-månadersperiod och max 500 kr en enskild månad. Bonusen registreras helt automatiskt när du använder ditt kort och gäller i alla butiker, samt alla webbshoppar som är registrerade som e-handel av Mastercard.

Appen

Komplett har nyligen förbättrat sin app och den är nu riktigt trevlig. Du loggar in med Bank-ID och kan direkt se hur mycket pengar du har gjort av med under innevarande månad. Du kan också se dina fakturor och lite annat smått och gott. Detta är en förbättring som vi har väntat länge på, då det är viktigt att snabbt kunna se sitt saldo när man ute och handlar eller reser.

Försäkringar

Med ett Mastercard från komplett så ingår tre försäkringar. Först och främst en ID-stöldsförsäkring som kan ge dig upp till 100 000 kr i ersättning om någon kapar din identitet. Det ingår också en reseförsäkring som gäller hela din familj för resor på upp till 45 dagar under förutsättning att du har betalat minst 50 procent av resan med ditt kreditkort. Du har också ett “köpskydd”, som innebär att om du köpt en vara som sedan blir stulen eller skadat i frakten så får du ersättning upp till 25 000 kr.

Utöver detta så finns det ett betalskydd som du kan välja till som ett tillval. Det innebär en extra trygghet om du till exempel blir arbetslös och får problem att betala din faktura. Denna försäkringen täcker även din kreditkortsfaktura (upp till 100 000 kr) om du skulle avlida.

Se fler fördelar på hemsidan

Annat som är bra att veta om Komplett Bank

Annat som är bra att veta om Komplett Bank

Månadsfakturan ska vara betald den 27:e i varje månad. Tänk på det så du inte drar på dig onödiga påminnelseavgifter. Detta gäller speciellt dig som jobbar inom offentlig sektor och som får din löneutbetalning just den 27:e. Påminnelseavgiften är på 60 kronor, men räntan börjar ticka redan från första dagen efter förfallodatumet.

Vi på Bäst kreditkort rekommenderar alltid att du betalar hela din faktura i slutet av varje månad, men om du väljer att skjuta upp betalningen så bör du känna till att den årliga nominella räntan i skrivande stund är 21,4 procent.

Du måste ha fyllt 20 år för att kunna ansöka om ett Komplett Mastercard. Du får heller inte ha några betalningsanmärkningar och givetvis inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Du måste också ha en fast inkomst.

Om du tappar bort ditt kort så kan du enkelt spärra det själv genom att logga in på mina sidor. I skrivande stund kan du inte göra detta via appen, vilket givetvis hade varit en önskvärd funktion.

Den maximal kreditgränsen du kan ha på ditt Komplett Mastercard är 50 000 kronor. När du ansöker görs en kreditupplysning som sedan ligger till grund för hur hög kreditgräns du får på ditt kort.

Komplett bank tillämpar en valutaväxlingsavgift på 1,75 procent, vilket du måste ta hänsyn till om du handlar i andra valutor på nätet eller om du befinner dig på resande fot. Om du handlar mycket från USA eller eurozonen så blir detta en ganska betydande kostnad i långa loppet.

Det finns möjlighet att skjuta upp betalningen för enskilda köp. Det gör du enkelt från “Mina sidor”. Det är inte förknippat med någon räntekostnad, men det finns en fast avgift som varierar beroende på om du skjuter upp betalningen i tre (249 kr), sex (329 kr) eller 9 månader (449 kr).

Omdöme av Komplett Bank

Vi tycker sammantaget att Komplett Mastercard är ett bra kreditkort, framför allt för dig som gillar att få kontant bonus. Det är också en stor fördel att det inte finns någon fast årsavgift samt att kortet funkar alldeles utmärkt med Apple Pay respektive Google Pay.

Vi vill också ge Komplett ett stort plus för den nya, förbättrade appen (den gamla var i ärlighetens namn ganska dålig). Det är viktigt att enkelt kunna hålla koll på saldot och med den nya appen är det verkligen det.

Du bör vara uppmärksam på att det finns ett valutapåslag om du gör köp i andra valutor än SEK. Om du inte betalar din faktura i tid så är krediträntan ganska hög på detta kort, så var noga med att aldrig slarva med betalningen.

Läs mer om kortet på hemsidan

Vanliga frågor och svar om Komplett Bank

Kostar det något att ta ut kontanter i en bankomat?

Ja och nej. Det finns ingen uttagsavgift, men du betalar ränta på det uttagna beloppet till och med att efterföljande månadsfaktura är betald. Den årliga nominella uttagsräntan är på 24,9 procent.

Hur mycket bonus kan jag få?

Du får bonus på alla köp, men det finns ett tak på 500 kr i månaden. Under en 12-månadersperiod kan du max på 2000 kr i bonus.

Hur hög är kreditgränsen?

Den högsta kreditgränsen som du kan få beviljad är 50 000 kronor, men det görs en individuell prövning i samband med din ansökan, så det kan hända att din gräns blir lägre än så.

Får jag bonus på alla köp?

Ja i princip så får du det. Enda undantaget är om du handlar på nätet hos en butik som inte är registrerad som e-handel av Mastercard. Enligt vår erfarenhet så är det dock ytterst få butiker som inte är det. Du får heller ingen bonus på kontantuttag eller pengaröverföringar.

Hur hög är räntan på Komplett Mastercard?

Om du betalar hela din faktura senast på förfallodagen (vilket vi rekommenderar att du gör) så tillkommer ingen ränta. Men om du väljer att skjuta på betalningen så börjar en årlig nominell ränta om 21,4 procent att ticka från dag 1.